תכנון בית פרטי ועיצוב פנים

תכנון בית פרטי ועיצוב פנים

הקדמה:

בניית בית פרטי הוא פרויקט מרגש וחשוב במיוחד. יחד עם זאת על מנת להפוך את החלום למציאות ולהשיג את התוצאה הטובה ביותר עבורכם מומלץ מאוד שבכל הנוגע לתכנון אדריכלי עיצובי ילוו על ידי אנשי מקצוע טובים ביותר, אשר מסונכרנים בניהם משלב התכנון הראשוני.

אז מה למעשה ההבדל בין תפקיד האדריכל לתפקיד מעצב הפנים ואיך הם משתלבים יחדיו בבניית הבית?

אדריכל הוא בוגר תואר אקדמאי באדריכלות ובמסגרת הכשרתו הוסמך לתכנן בית מאפס ולתכנן מבנה עבור מגרש ספציפי, להגיש תכניות להיתר בניה לעירייה וכן לדאוג לקבלת היתר זה.

הוא מתכנן את השלד ודואג לקבל אישור ממהנדס ותכנית קונסטרוקציה  בנוסף, הוא אחראי על נראות החלק החיצוני של המבנה.

ניתן לומר אם כך שתפקידו של אדריכל הוא לתכנן ולעצב את מסגרת המבנה (החיצוניות שלו) והחלוקה הפנימית לחללים, מתוך שיקולים הנדסיים והתחשבות בחוקים ותקנות ובסביבת המבנה אותו הוא מתכנן.

מעצב הפנים לעומת זאת אחראי על חלקו הפנימי של המבנה.

חלוקת החללים הוא נושא משותף לאדריכל ולמעצב הפנים ולכן על מנת למקסם את התהליך נכון לשלב בין עבודת האדריכל ומעצב הפנים כבר בשלב התכנון החיצוני של הבית. מעבר לכך, כל התייחסות לפנים הבית והירידה לפרטים בתוכו שייכת למעצב הפנים לאחר שגובשו צרכי וציפיות הדיירים ותוך התייחסות לסגנונות המועדפים עליהם הוא ימזג זאת עם חזונו האישי ויוסיף את הידע שצבר שתורם רבות לעיצוב נכון ופונקציונאלי המותאם במדויק לדיירי הבית.

תהליך עבודה נכון ומיטבי הוא זה המשלב בין התכנון החיצוני לתכנון הפנימי מהשלב הראשון ועד לסיום הפרויקט:

  1. פגישה ראשונית משותפת של הלקוח עם האדריכל ומעצב הפנים ולאחריה גיבוש משותף של הפרוגרמה (הבנת הצרכים והפונקציות הנדרשות) על מנת לדייק ככל האפשר את הצרכים והרצונות שלכם.
  2. הגדרת תקציב ולוחות זמנים לכלל הפרויקט משלב התכנון המשותף.
  3. הגשת סקיצות משותפות של תכנון הפנים והחוץ, בהתאם לפרוגרמה ולקונספט העיצובי, לאישור הלקוח.
  4. הגשת תכניות והיתרים בהתאם לסקיצה שאושרה.
  5. ניהול וליווי הפרויקט במשותף ע"י האדריכל ומעצב הפנים בהתאם ללוחות הזמנים ולתקציב שהוגדר.

לסיכום, כאשר תהליך הבנייה מתנהל במשותף ע"י אדריכל ומעצב פנים אשר מסונכרנים ביניהם ובעלי ניסיון בעבודה המשותפת אתם תרוויחו חיסכון בזמן, חיסכון בכסף ובעיקר – שקט נפשי לבנייה בראש שקט ורגוע ☺

שאלות נפוצות:

באיזה שלב כדאי להיפגש עם מעצב ואדריכל?

רצוי בשלב התכנון הראשוני, גיבוש הפרוגרמה. ככל שנשלב בין השניים מוקדם כך נמקסם את התוצאה הסופית.

יתרה מזאת,שילוב בין האדריכל למעצב הפנים כבר בשלב הרכישה, תסייע ותדייק את ההשראה, החלומות והציפיות שלכם יחד עם הצרכים הפונקציונאליים והטעם האישי, תאגד את כל המכלול לשפה עיצובית שנתפרה בדיוק עבורכם עם התייחסות מדוקדקת מראש לתקציב שהוגדר מראש.

האם לא עדיף לוותר על עיצוב הפנים ולהשקיע את עלות המעצב בבית עצמו?

בהנחה שיש לכם תקציב מוגדר, עלות מעצב הפנים לא תגרע ממנו היות והעבודה המקצועית שלו תחסוך לכם כסף (וזמן שגם הוא נגזרת כסף) אם באמצעות הנחות שהוא מקבל אצל ספקים, פיקוח על עבודות ועוד.

הידע והניסיון של מעצב פנים מקצועי יעזור לכם לעצב את הבית בצורה איכותית ואסתטית תוך חיסכון בזמן ובעלויות שנגזרות מניסיון לבצע את העיצוב לבד

מה תפקידו של מעצב הפנים?

מעצב הפנים אחראי על התכנון הפנימי הפונקציונאלי של הבית ועל יצירת מראה ואסתטיקה עיצובית באמצעות צבעים, חומרים ואביזרים.

למה צריך גם מעצב כשיש כבר אדריכל?

תפקידו של האדריכל הוא לתכנן ולעצב את הקונטור החיצוני של המבנה, החזיתית, חלונות, פתחים, גגות, קירות חיצוניים, גמרים חיצוניים וכד'.

במידה והאדריכל אינו נותן שירות של עיצוב פנים אין ירידה לפרטי פרטים בכל החלל הפנימי של הבית מעצב פנים יורד לפרטים הכי קטנים שאפילו לא חשבתם עליהם בתוך החלל הפנימי לכן מומלץ מאוד לשלב מעצב פנים על מנת להשיג את התוצאה הטובה ביותר בפנים הבית, הרי בסופו של דבר חיי היום יום שלנו בבית מתרכזים בפנים והגיוני שנשקיע בו מחשבה עם עזרה מקצועית.

מה העלות של עיצוב פנים?

למעשה אין מחירון אחיד לשירותי עיצוב פנים וחשוב להבין שעלות העבודה נקבעת בהתאם להיקף הפרויקט ולתכולתו ואף משתנה בין מעצב למעצב.

אם בכל זאת רוצים הערכה ניתן לומר כי שירותי עיצוב פנים מקיפים (משלב בתכנון הראשוני וכולל ליווי צמוד של הפרויקט ע"י המעצב) יהיו כ 10%-20% מעלות הפרויקט כולו.

מה כולל עיצוב פנים?

עיצוב פנים כולל את כל ההיבטים של פנים הבית (תוך התייחסות והתחשבות בסביבה החיצונית):

  1. תכנון – חלוקה של החללים השונים בהתאם לפרופורציות המתאימות לבית ויצירת הפרדה נכונה בין החלל הציבורי לחלל הפרטי. כל זאת תחת התחשבות בהנדסת אנוש, לפונקציות הנדרשות ע"י בעלי הבית וכמובן בהתאם לצרכים והחלומות שלהם.
  2. תשתיות – הבית מורכב ממספר מערכות (תאורה, גבס, מיזוג אוויר, תקשורת, חשמל, אינסטלציה, אלומיניום). מעצב הפנים מכין תכנית מפורטת עבור כל מערכת ומוודא שהאינטגרציה בניהם תהיה מיטבית ותשרת את בני הבית בצורה הטובה ביותר. לאחר הכנת תכניות העבודה יכין המעצב כתב כמויות למילוי ע"י אנשי המקצוע השונים לצורך קבלת הצעות מחיר ובחירת קבלנים סופיים. במהלך הבנייה המעצב ילווה את בניית התשתיות השונות בהתאם לתוכניות שאושרו.
  3. בחירת חומרי גמר ורכישת ריהוט ואביזרי נוי – על מנת לקבל תוצאה סופית אסתטית והרמונית ישנה חשיבות רבה להתאמת הקונספט העיצובי של הבית לבחירת חומרי הגמר (ריצוף, אריחים, נגרות מטבח / אמבטיה) ובבחירת הריהוט, גופי התאורה ואביזרי הסטיילינג השונים הכל כמובן בהתאמה לתקציב שהוגדר בתחילת הפרויקט.

איך בוחרים מעצב פנים ואדריכל?

מומלץ לשכור את שירותיהם של אדריכל ומעצב אשר מכירים ויודעים כבר לעבוד ביחד ובשיתוף פעולה.

מעל הכל, חשובה הכימיה שלכם עם שניהם.

במידה ויש שאלות מוזמנים ליצור קשר טלפוני ללא עלות או להשאיר פרטים באתר ונחזור אליכם ☺.

תכנון בית פרטי ועיצוב פנים

עוד מידע

צרו איתנו קשר